Let's connect
Cases

Tony’s Chocolonely waarschuwt voor karamel-zeezout reep

Tony’s Chocolonely waarschuwt voor karamel-zeezout reep

Chocolademerk Tony’s Chocolonely geeft een landelijke waarschuwing af aan iedereen met goede voornemens: pas op met de melk-karamel-zeezout repen. Het is namelijk wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie karamel en zeezout zo verslavend is dat je niet op kunt houden met het eten. Daarom start vandaag een waarschuwingscampagne.

Dit onderzoek is namelijk geen goed nieuws voor iedereen in deze derde week van januari. Volgens allerlei wetenschappers gaat het qua goede voornemens juist deze week voor de meeste mensen mis. Daarom lanceert Tony’s een speciale campagne waarin wordt gewaarschuwd voor de karamel-zeezout reep. Daar is zelfs een speciale waarschuwingstape voor ontwikkeld.

Pas op met deze

De waarschuwingen zijn deze week via billboards en posters die door het hele land hangen, waarschuwingsborden in de supermarkt, een online campagne en dus de speciaal ontworpen tape waarop ‘Pas op met deze’, ‘gevaarlijk’ of ‘afblijven dan’ staat. Dit alles is om chocofans te behoeden voor een misstap in de week dat de goede voornemens het meest overboord worden gezet.

Wetenschappelijk onweerstaanbaar

Er is namelijk een belangrijke reden waarom de focus ligt op deze speciale reep. De Universiteit van Florida heeft namelijk wetenschappelijk aangetoond dat karamel zeezout onweerstaanbaar is. Als je een hap neemt van iets dat zowel zoet en zout is (karamel en zeezout), blijft je brein om meer vragen, ook al zit je vol.

Meest gegeten reep

In 2023 vierde de melk-karamel-zeezout reep zijn 10de verjaardag. Het is sinds de introductie een van de meest gegeten repen van Nederland. Dat heeft er mede mee te maken dat je in die tijd maar een paar opties had: melk, puur wit en melk met hazelnoot. Met de introductie veranderde het Nederlandse chocoladelandschap voor altijd.

Verleiding weerstaan

Om te testen of chocofans de verleiding van deze verslavende reep kunnen weerstaan, gaat Tony’s melk karamel zeezout-repen ‘wildplakken’ op 3 locaties in Nederland: vanaf woensdag 17 januari de hele week in Amsterdam bij de fietstunnel van het Amstelhotel en in Utrecht worden ze die woensdag eenmalig geplakt op de Briljantlaan en de Ina Boudier-Bakkerlaan.